top of page

Wat kost een tattoo. Blijf meester van je budget. Volledig overzicht.

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023


Spaar varken voor de vraag wat kost een tattoo

Of je nu een sleeve wilt laten zetten of een kleine tatoeage met een naam, het is essentieel om van tevoren te weten wat de kosten zullen zijn, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarom is het tijd om zelf de controle over je budget te nemen. Er zijn tal van details waarmee je rekening moet houden bij het inschatten van de kosten van een tatoeage. Hieronder heb ik de belangrijkste punten voor jou op een rijtje gezet.

Wat kost een tattoo

Elke ochtend, moet ik me door een overvloed aan e-mails worstelen die klanten met de beste bedoelingen naar mij sturen. Vragen zoals Wat kost een tattoo bij jullie? Of vaker zelfs afbeeldingen met bijbehorende opmerkingen zoals Wat kost een tattoo als ik dit bij jullie laat zetten? zijn aan de orde van de dag. Het gebeurt negen van de tien keer dat dergelijke e-mails onbeantwoord blijven. In het beste geval nodigen we de klant vriendelijk uit om langs de studio te komen. Het zomaar verstrekken van prijzen leidt vaak tot onnauwkeurige prijsopgaven en meer verwarring.


De vraag Wat kost een tattoo is net zo variabel als de vraag Wat kost een auto? Auto's komen in verschillende merken, modellen en bouwjaren, met talloze opties die de prijs voor elke specifieke auto sterk kunnen beïnvloeden. Op vergelijkbare wijze geldt dit ook voor tatoeages. De kosten van een tatoeage kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de stijl, grootte, plaatsing en de artiest. Het zetten van een tatoeage is een complex proces, vooral als je denkt aan grotere projecten zoals een op maat gemaakte sleeve tattoo of een uitgebreide backpiece.


De prijs van een tatoeage moet bij ieder klant weer opnieuw berekend worden. Want ieder lichaam is anders. De gemiddelde jonge vrouw heeft over het algemeen minder huid oppervlakte te tatoeëren dan een bodybuildende man, omdat de vrouw onmiskenbaar slanker is.

De huid en uithoudingsvermogen van een klant kan de tatoeage aanzienlijk beïnvloeden. Een professionele artiest kan ieder soort huid tatoeëren, alleen zal hij in sommige gevallen meer tijd nodig hebben om tot een bevredigend resultaat te komen.


Moeilijk bereikbare delen vergen meer tijd en inspanning. Bij elleboog stukken en vingers moet je met enig regelmaat terug de stoel in voor een bijwerksessie. Dit kan aardig in de kosten oplopen.


De plaatsing op de huid kan de prijs ook sterk beïnvloeden. Het maakt dus echt wel uit of je de tattoo stencil, aan de binnenkant van je arm plaatst; of aan de buitenkant. Je zal aan de binnenkant meer pijn ondervinden waardoor de artiest vaker moet stoppen door rust pauzes in te lassen. Lees ook onze blog over “tattoo voorzorg|van zero to hero” om pijnlijke tattoo sessies te voorkomen.


Veel mensen laten zich volledig door het formaat van het ontwerp leiden. Zij komen er pas later achter dat een grote tatoeage minder kan kosten dan een kleinere maar complexere tatoeage. Dit kan demotiverend werken. Dus hou altijd in gedachten; of je nu een Maori laat zetten, een Japanse draak of een realisme portret met de mooiste kleur verlopen, als je voor details en verfijnd werk gaat, gaat het je ook meer tijd en geld kosten.


Wat kost een tattoo, Prijsafspraak of uurtarief?

De meeste artiesten werken met een uurtarief en sommigen maken prijsafspraken. Het voordeel van prijsafspraken is dat je van tevoren weet wat je gaat betalen, maar let wel dit kan slecht uitpakken. Als een artiest tijd te kort komt kan de afronding te gehaast uitgevoerd worden. Anderzijds als achteraf de klus meevalt kan je weer te veel betalen. Daarom denk ik dat een uurtarief over het algemeen de meeste waarde voor je geld biedt.


De rede voor uiteenlopende prijzen heeft te maken met vele oorzaken zoals reputatie, expertise, werkmethoden en bijvoorbeeld de locatie van een studio. Denk goed na voor welke van deze punten jij bereid bent te betalen en let niet “alleen” op de prijs.

Vraag aan je artiest hoe het gehele proces in zijn werking gaat, en ga na of zaken als tekenwerk en bijwerksessies bij de prijs inbegrepen zijn. Dus vraag niet alleen wat kost een tattoo, maar neem het gehele verhaal mee in je beoordeling.


Verder is het belangrijk dat je voor jezelf weet hoeveel je wilt uitgeven. Mijn advies; til niet te zwaar aan je budget. Een tatoeage is voor het leven, neem je tijd en verdeel je project over meerdere tattoo sessies.

Doe zo min mogelijk concessies aan het ontwerp. Door druk uit te oefenen op de artiest kan een goed idee toch slecht worden uitgevoerd. Dus weet van tevoren waar je aan begint. Laat je goed informeren, en maak heldere afspraken. Dit maakt het voor beide partijen makkelijker samenwerken.


Heb je nog vragen en wil je meer informatie, vraag dan altijd of je artiest je verder wilt helpen. Onze studio is bereikbaar via de website; e-mail info@nextlevelink.nl We antwoorden meestal binnen 24 uur. Voor de echte liefhebbers hebben wij ook Dag-Deals lopen voor grote projecten, voor gereduceerd tarief. Erg handig als je een groot project in gedachten hebt.

1.446 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page