top of page

Tattoo voorzorg | Van Zero to Hero in 6 stappen.

Bijgewerkt op: 15 okt. 2019


Ben jij iemand die het al uitschreeuwt voordat de naald met je huid in contact is geweest of ben jij een echte “tattoo held” en zit jij iedere sessie uit als een onverzettelijke rots? Hieronder volgen een aantal tips om ook een echte tattoo held te zijn of op zijn minst je sessie uit te zitten zonder voortijdig uitval.


Pak je rust…

De hectiek van alle dag eist zowel lichamelijk als geestelijk veel van ons, waardoor je vaak niet in de gaten hebt dat je vermoeid bent. Totdat je bijvoorbeeld bij je tattoo artiest in de stoel zit en na enkele uren tatoeëren al door je adrenaline heen bent en een pijnlijke sessie puur op wilskracht moet uitzitten. Vaak kan fit en uitgerust zijn net dat steuntje in de rug betekenen om de finishlijn te halen.


Wees geen kamikaze

Als je eerdaags een tattoo sessie in je agenda hebt staan is het naast goed uitgerust te zijn ook aan te raden om “late night party’s” en excessief alcohol gebruik te mijden. Dit geldt ook voor intensief sporten aangezien al deze activiteiten je immuunsysteem en weerstand verlagen. Het laatste wat we willen is gedehydrateerd en vermoeid op onze afspraak verschijnen.


Wees Zen

Door de periode voor je afspraak genoeg water te drinken zorg je ervoor dat je met een weerbaar en gezonde huid op je afspraak verschijnt. Verzorg je huid ook goed met hydraterende lotions tot een paar dagen voor je tattoo afspraak, maar zorg dat je niet ingesmeerd aankomt op je afspraak. Verder helpt het ook om goed te ontbijten op de dag van de tattoo sessie en veel energie houdende voedingsmiddelen zoals fruit, snoep en frisdrank bij de hand te hebben. Het is aan te raden om je suikerspiegel hoog te houden tijdens het tatoeëren.Nog meer huid advies…

Vind je het lekker om af een toe een zonnebankje te pakken en heb je eerdaags een tattoo sessie? Niet doen! Sla een paar sessies over zodat je artiest met je natuurlijke huid kan werken. Zorg ook dat de te tatoeëren gedeelte niet recentelijk gewaxt of gelaserd is of een andere behandeling heeft ondergaan dat schade aan de weefsel toebrengt.


Zorg voor afleiding

Afleiding verzacht de pijn. Je favoriete Netflix serie of de aanwezigheid van een vriend of vriendin kan hier goed bij helpen. Dit betekent natuurlijk niet dat je met je hele voetbalelftal moet komen of dat je er een theekransje van moet maken. Tatoeëren is een secuur werkje dus je wilt wel jezelf bezighouden, maar het is niet de bedoeling om de tatoeëerder af te leiden.


Gezondheidscheck

Wees er zeker van dat je in staat bent om getatoeëerd te worden. Sommige mensen slikken bloedverdunners of hebben ergens op vakantie een infectie opgelopen, allemaal redenen voor je tattoo artiest om de show af te blazen. Ben je niet zeker of je met je gezondheidsklachten getatoeëerd mag worden? Raadpleeg dan je huisarts en je artiest.


Tot slot

Door al de boven genoemde advies in acht te nemen is je kans van voortijdig uitval aanzienlijk verminderd en kan jij net als de “die hards” je tattoo sessies in één ruk uitzitten. Meer vragen? Bel of mail zonder te aarzelen Next Level Ink Tattoo Studio voor meer informatie.

www.nextlevelink.nl | info@nextlevelink.nl

342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page