top of page

Tattoo nazorg

Bijgewerkt op: 3 sep. 2023

Een pas gezette tattoo heeft ongeveer zes weken nodig om goed te genezen en nazorg verdient dus veel aandacht omdat het van groot belang is voor een optimaal eindresultaat. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste zaken met betrekking tot nazorg voor je op een rijtje gezet.


Direct na het tatoeëren brengen we een folie aan zodat je tattoo onderweg naar huis niet geïnfecteerd raakt door blootstelling aan de buitenlucht of door wrijving met de kleding die je aan hebt. We adviseren de folie de eerste 3 tot 5 uur niet te verwijderen totdat je in de gelegenheid bent om je tattoo te verzorgen, want in feite is de tattoo niets minder dan een verse wond.


De eerste twee weken verzorg je de tattoo drie keer per dag met een verzorgingscrème. Na een paar dagen begint de korstvorming en het afschilferen van dode huidcellen en kan de huid droog aanvoelen. Voor een goede genezing is het dus van belang dat je de tattoo iedere dag blijft insmeren tot dat deze geheeld is.


Spoel de tattoo af met ongeparfumeerde zeep en lauw water en dep de tattoo droog met een handdoek. Smeer vervolgens een dun laagje crème over de tattoo. Dit doe je dus driemaal per dag maar ook wanneer de tattoo vuil is.


Tot de zesde week kan de huid wat droog aanvoelen, smeer in dat geval de huid in met een hydraterende olie zoals bijvoorbeeld een bodylotion of vraag naar een van onze tattoo aftercare producten die wij in de studio op voorraad hebben.


Verdere tips en richtlijnen voor een goede nazorg

· Was je handen voor het verzorgen

· Raak de tattoo zo min mogelijk aan

· Bij jeuk met vlakke hand slaan, niet krabben!!!

· Trek wijde kleding aan i.v.m. schuren

· Kijk uit voor vuil en viezigheid!

· Vermijd langdurig blootstellen aan water (zwembad/sauna)

· De tattoo niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank

· Gebruik tattoo zonnebrandcrème na het helen

Bij vragen of complicaties altijd de dokter of de artiest contacteren.350 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page