top of page

Tattoo Cover up. Alles over Tattoo cover-ups en tattoo verwijderen.

Bijgewerkt op: 3 okt. 2023


batman tattoo cover up, tattoo verwijderen

"Alles over een Tattoo cover up en tattoo verwijderen." Met de groeiende populariteit van tatoeages, groeit helaas ook het aantal mensen die niet (meer) tevreden zijn met hun tattoo en kiezen daarom voor een tattoo cover up. We kennen allemaal wel de foute voorbeelden van namen van ex-partners, mislukte onprofessionele tattoos en uit de mode geraakte tattoos. Bij Next Level Ink Tattoo Studio krijgen we dan ook met enige regelmaat vragen van klanten die rondlopen met tattoos waar ze eigenlijk vanaf willen. Met deze blog willen we een aantal zaken voor jullie op een rijtje zetten als het gaat om een tattoo cover up of het weg laten laseren van tattoos.


Laseren, een nieuwe trend


We groeien allemaal als mens en soms maken we beslissingen die achteraf bezien niet altijd even goed uitpakken. Helaas eindigen veel relaties voordat de dood elkaar scheidt, maar de tattoos die wij zetten zijn voor het leven… of toch niet?Laser sessie in ontwikkeling, vervolgens cover up geplaatst door Next Level Ink Tattoo Studio.


De moderne techniek staat niet stil en het weg laten laseren van ongewenste tattoos kan een prima uitkomst zijn. Vaak wordt gedacht dat een mislukte tattoo altijd weg gelaserd moet worden, maar dit hoeft niet altijd de beste oplossing te zijn. Laseren kan een geschenk uit de hemel zijn, maar het kan ook je grootste nachtmerrie worden. Laseren is niet alleen duur, maar het is ook pijnlijk doordat het trauma achterlaat op de huid. Een onprofessionele behandelaar met een laser kan de huid permanent beschadigen, waardoor er littekens kunnen ontstaan en het zetten van een nieuwe tattoo ook niet of nauwelijks meer mogelijk is.


Mocht je willen kiezen voor een laserbehandeling voordat je aan een tattoo cover up begint, ga dan naar een dermatoloog of een erkende huidtherapeut voor informatie en begeleiding. Deze specialisten hebben kennis van zaken en gebruiken hoogwaardige laserapparatuur, die de gebruikelijke tattooshops en schoonheidssalons vaak niet kunnen of willen betalen. Wil je meer weten over het verwijderen van tatoeages en de eventuele risico’s lees dan hier verder:


tattoo cover up voorbeeld

Tattoo cover up

Bij Next Level Ink Tattoo Studio beschouwen we het weg laten laseren van ongewenste tattoos als een laatste redmiddel. Omdat wij de beste ontwerp technieken in huis hebben kunnen wij vaak de ideale tattoo cover up ontwerpen die de oude ongewenste tattoos voor 90% tot 100% dekken. In onze studio houden we zoals altijd eerst een intakegesprek waar uitvoerig gekeken wordt naar de mogelijkheden voor een tattoo cover up.Gezien de risico’s van het laseren gaat onze voorkeur meestal uit naar een tattoo cover up door de oude tattoo volledig op te knappen of geheel te “coveren”. Bij een opknapbeurt nemen we de oude tattoo als vertrekpunt en verbeteren we de kleuren en de bestaande vormen en breiden we de tattoo eventueel verder uit. We laten de oude tattoo als het ware overvloeien en opgaan in een nieuwe tattoo. Meestal kiest de klant voor een volledige tattoo cover up, omdat hij/zij af wil van de oude tattoo en deze het liefst helemaal niet meer wilt zien. De tattoo cover up biedt uitkomst, maar het is wel altijd een concessie, omdat het nieuwe ontwerp sterk afhankelijk is van de oude tattoo die gedekt dient te worden.Het voordeel van een tattoo cover up is dat een pijnlijke en kostbare laserbehandeling niet meer nodig is. Het nadeel van een tattoo cover-up zijn de extra kosten die het met zich meebrengt om de oude tattoo te dekken. Een professioneel uitgevoerde tattoo cover up zal meer sessies kosten dan men normaal gewend is bij een tattoo. Aangezien wij met transparante tattoo inkten tatoeëren, werkt de onderliggende inkt van de oude tattoo door in de lagen van de nieuwe tattoo. Dit maakt coveren een serieuze uitdaging voor iedere tattoo artiest.


Onze studio adviseert dan ook om altijd goed na te denken welke weg je wil bewandelen. Ga niet te gehaast te werk, laat je goed informeren, desnoods bij zoveel mogelijk studio’s voordat je de knoop doorhakt. Een snelle oplossing bestaat niet en uiteindelijk wil je een tattoo hebben waar je wel blij mee bent. Eis dat er maatwerk aangeleverd wordt en dat er tijd en energie wordt gestoken in de cover-up.
1.136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page